Ännu en dag av promenerande. Inser att jag sällan går så mycket hemma.. Dagen hade ett antal höjdpunkter. Naturligtvis att fortsätta njuta av högsommar. Tror det blir lättare att klara senhöst hemma sen..

Började med en stund vid älven, eller vad man ska kalla det nästan torra vattendraget. När de hade tyfonregn i somras var den på väg över sina bräddar. 

Lunch och vandring på marknadsgator med Thomas. Sen när hans skoldag böjade hittade Laila o jag en ny park. Imponeras av skönheten och friden. Det överraskande är att trots det vi tolkar som högsommarvärme har många träd höstfärg, eller tappar löven. 

Hittade till Kennin-ji templet. Kyotos äldsta zen tempel. En fantastisk byggnad med så vackra rum och målningar. Ett rum hade en takmålning på ca 10x15 meter. Men allra finast var nog ändå trädgården med krattad sten mot växlighet som bakgrund. Skönt att sitta och låta själen vila med de mjuka formerna som vägledning. 

Är 

 

Följde sen ljuder av en rytmisk sång och kom en grupp munkar som hyllade nån gud. Tydligen en som tyckte om sång och rök. Framförallt rök.. De var mycket duktiga på att framkalla det i stor mängd. Eldade nån sorts färska grenar. Ungfär som en majkasa med färskt granris :-)  

Avrundade dagen med en skön kvällspromenad i kvarter i gammeldags stil.