Morgonen var nästan lika fin som kvällen. Sol och en svag vind. Väckte kroppen med lite yoga och lyxade med yoghurt, blåbär och äpple till frukost. Klipporna på Gårdskär har nästan allt. Tillochmed en hamn, lagom stor för en kajak som ska ut i vågor. Fann en fjäril när jag kom ut på vattnet. Fiskade upp den och lät den torka på kajaken. Sen lyfte fjärilen och plurrade direkt i vattnet igen..

Paddlade ut o mötte Johan från Skutskär på havet. Han följer årets paddlare på bloggarna och kanske i framtiden själv dyker upp på startlistan. Jättetrevligt att ha paddelsällskap en stund :-)

Från Gårdskär paddlade vi tillsammans till Eggegrund med lätt nordostvind och nästan stilla vatten. Efter en fika fortsatte vi till Lövgrund där det var dags för Johan att vända och paddla hemåt. Jag tog lunchstopp på Norrskär. Stekande sol, så jag passade på att träna eskimåsväng, när jag hade bra torkmöjlighet efter.

Efter lunch hade vinden ökat och vridit mot sydost. Med lång sträcka att bygga upp vågor på började det gunga rejält utöver eftermiddagen. Det var ändå möjligt för mig att gå tillbaks till mitt favoritnöje - paddla rak linje mellan uddar. Från Norrskär en dryg mil till Iggön, från Iggön en dryg mil till Gåsholma. I den tilltagande sjögången fick Hälsing gå tillbaks till sitt favoritnöje - att dansa i vågorna. 

Gled i kvällningen in till Axmar brygga, där sonen kom för att hämta mig. Begravning, lite jobb och vara social hemma står på agendan ett par dar. Sitta i soffan och skriva blogg är betydligt bekvämare än tältet, Inga mygg och myror inom synhåll, mer välförsett kylskåp än kajaken har. Ska sova i säng igen och inatt åker jag till tåget för att hämta hem frugan som varit i Norge/Danmark några dar. Ska bli gott att träffas!

Dagens tanke: Inser hur bekvämt vi har i våra hus med kök, tvättmaskin, dusch, mm. Det blir påtagligt efter några veckor utan de självklarheterna. Tänker på alla människor som tvingas på flykt av konflikter eller klimat. De har inget hem att komma tillbaks till. Tvingas ibland att leva åratal i flyktingläger med brist på allt, eller kommer som främlingar till nya förutsättningar och möts ofta med misstänksamhet och motvilja.